Gratis fragt ved køb over 499kr | Levering 1–2 hverdage

Søg
Close this search box.

Inspirations hjælp til din billede væg

Hvis du har brug for at få ideer vil hvordan du får lavet den fedeste billede væg i dit hjem så er det her du skal kigge. Her får du en masse gode ideer og tips til hvordan du kan planlægge og bygge din billede væg så du aldrig bliver træt af at kigge på din væg.

Det er ikke altid nemt at finde inspiration der lige passer hjemme hos os selv men med de mange muligheder der er her så er jeg sikker på at du kan blive inspireret og få mange gode brugbare ideer til dine vægge der hjemme eller på kontoret.

Billeder til væggen

Kan du forestille dig en verden uden fotografier, billeder, plakater eller malerier? Nej vel. Det kan vi heller ikke. Derfor har Design plakat teamet rejst Europa samt norden rundt og taget en masse flotte billeder for at kunne lave plakater til dig. Motiverne er delt op i kategorier så du kan finde rundt og se lige det billede du kan lide. Overordnet, findes kategorierne, plakater, sort hvid plakater, farverige plakater, plakat størrelser samt lodrette plakater og vandrette plakater, billede væg.

I det store udvalg af plakater kan du finde mange flotte billeder til væggen. Et tidsløst, flot billede på din væg i stuen gør en verden til forskel hjemme hos dig. Hvis du kigger rundt når du er ude hos andre så vil du opdage at der findes et kæmpe udvalg af flotte billeder. Det kan være i hjemmet hos dine veninder, i skolen hvor du selv går eller dine børn går. Det kan sikkert være på dit arbejde eller hos tandlægen at du kan finde inspiration til vægdekoration hjemme i din stue.

Plakater uden for hjemmets 4 vægge

Et af de første steder hvor jeg selv kan huske at jeg så en plakat i ramme var på loftet hos min gamle tandlæge. Hun havde den populære plakat med alle de farvestrålende døre. Den husker du sikkert også. Men plakaten var sat fast i loftet over stolen hvor jeg lå og fik ordnet tænder, dengang gav det mig ro i hovedet når jeg havde plakaten at se på.

I dag vil du ofte opleve at der hænger plakater udendørs, det er ikke sikkert at du tænker over det men mange reklame bannere, reklame skilte i busstop stederne er også plakater. Faktum er at vi er omgivet af store og små plakater uanset hvor vi opholder os i det offentlige rum, det kaldes også billede vægge.

I vores plakat butik finder du et godt stort udvalg af moderne og flotte billeder til væggen i dit hjem. Der er flere plakater i vores webbutik end du måske lige tror ved første øjekast.

Billeder på væggen i dit hjem.

Hvilke plakater har du der hjemme allerede?

Er dit hjem fyldt med plakater og billeder eller er du først nu, ved at få øjnene op for hvilke indretningsmuligheder der findes med designplakater. Hvis du leder efter dansk design billeder til din væg, kan du helt sikkert finde nogle fede motiver i design plakat butikken. Der er mange flotte billeder til stuen, til køkkenet eller til børneværelset, til entren eller et helt tredje rum. Du vil finde et stort udvalg af moderne design og flotte billeder til væggen i dit hjem. Lige nu er vores udvalg ikke så stort som det vil blive men da vi fylder nye motiver ind hver uge, vil du snart kunne se et meget større udvalg af plakater fordelt i mange kategorier. Du kan besøge vores forskellige online gallerier og se billederne i stor størrelse. Hvis du klikker på det billede du kan lide, vil du komme direkte ind på plakaten. Her kan du finde mere information om motivet. I og med at vi har delt vores plakater op i hovedkategorier, vil du nemt kunne finde sort hvide billeder eller motiver med knald på farverne.

Vores under kategorier deler også plakaterne og billederne op i rum. Hvis du leder efter billeder til bestemte rum i hjemmet.

 • Til stuen
 • Til køkkenet
 • Til børneværelset
 • Til soveværelset
 • Til badeværelset
 • Til spisestuen
 • Til væggene
 • Til hjemmet

Ja i alt sin enkelthed, så vil du nemt og hurtigt kunne finde din nye flotte plakat her i shoppen. Vi har prøvet at gøre det så nemt for dig at finde rundt i plakat shoppen. 

En af de ting vi har gjort for dig er at sørge for at alle billeder på hele siden dem kan du klikke på og komme over til netop der hvor der er mest information til dig om lige netop det billede.

Fotoplakat collage eller en hel plakat væg?

Det er aldrig nemt at finde ud af hvad du skal vælge. Hvad er bedst en fotoplakat collage eller en hel plakat væg? Vores grafiker har lavet billede eksempler til dig så du kan se måder hvor du kan lav din egen plakat collage eller om du skal vælge at lave en hel plakat væg. Når du vælger boligindretning, er det vigtigt, at de plakater du køber passer sammen med hinanden og til din smag. Hvis du vil se galleriet og bliver inspireret af vores billedevægge og collager så finder du vores galleri her. Husk at billder til væggen er et vidt begreb og du skal se motivet på en væg før du beslutter dig for at købe fede plakater.

Personlige billeder og plakater til dit hjem.

For hvert menneske i verden findes der helt sikkert 2-3 motiver der er lavet til plakater. Derfor er udvalget til dig som kunde enormt. Det handler om at du skal finde de personlige billeder eller plakater som du føler passer ind til dit hjem. Når du overvejer at køber billeder til væggen så bør du tænke over hvilke farver du har det godt med. Der kan være specielle farver som du er vilde med og andre farver du afskyr i stor stil. Derfor er det vigtigt at du vælger farver du kan lide at omgås.

Der findes millioner af farver og nuancer og det gør ikke opgaven nemmere for dig. Mangfoldigheden af farverige plakater gør det næsten umuligt at vælge, men husk, du kan ikke se alle plakater før du vælger hvilket billede der skal hænge på din væg i stuen. Udbuddet hos os er ikke det største i verden men det er helt sikkert det bedste inden for personlige billeder og vi sælger kun de bedste motiver til dig.  Mange af billederne i shoppen er vores egne personlige billeder der er lavet om  så du kan få fede plakater til dit hjem.

Personlige billeder til væggen kan være med til at lave stemningen hyggelig og varm i dit hjem.

Farverne på væggen sammen med farverne på møblerne og dine plakater er med til at definerer hvem du er. Med farver kan du vise omverden og dine gæster hvem du er og hvem du trives godt sammen med. Det er faktisk sådan at farver er med til at fortælle hvem vi er. Hvis du vil vide noget om farvernes betydning så har vi lavet et blogindlæg hvor vi har fortalt mere om farverne du omgiver dig med.

Hvad sker der hvis du ikke vælger de rigtige billeder til væggen

Ja det er aldrig nemt at vide hvad der er det rigtige billede til lige netop din væg. der er nemlig mange meninger om hvad det rigtige motiv eller billede er for netop dig. Men hvis vi ser bort fra hvad alle vi andre mener er det rigtige billede for dig og ser på hvad du syntes der er det rigtige billede så er det lige netop der kernen ligger begravet. 

For det billede som du kan lide og som du bliver glad af at se på det er netop det rigtige billede for dig.

De rigtige billeder til væggen i stuen, kan være med til at gøre stemningen varm og behagelig i dit hjem.

Her hos design plakater der kender vi alt til fejl køb og vi ved at det kan være svært at bestemme sig. Derfor har vi lavet en garanti til dig. Når du køber et billede så kan du til vælge en garanti løsning der koster 99 kr. Hvis nu at du får et billede hjem som slet ikke passer ind hos dig så kan du kvit og frit bytte det til et andet billede i samme størrelse. De 99 kr går til at vi sender en ny plakat ud til dig og du kan sende din plakat tilbage til os. Hvis du er tilfreds med dit billede så bliver de 99 kr sat ind som et tilgodehavende. Næste gang du køber plakater, har du 99 kr mere at handle for. Det er garanti der betaler sig. Denne garanti har vi lavet til dig for at du skal kunne føle dig helt sikker på at du ender med at vælge det rigtige billede.

Tips og ideer når du skal vælge et billede

At vælge det rigtige billede til hjemmet kan være en udfordring. Måske er du vild med et motiv men når det kommer hjem til dig så passer det ikke ind nogle steder. Derfor har vi sammensat lidt tips og ideer til dig som du kan have i baghovedet når du indretter børneværelset, hjemmekontoret, køkkenet, stuen eller måske gæsteværelset.

Uanset om du er på udkig efter romantiske billeder til soveværelset, kunst plakater til stuen, plakater til soveværelset eller plakater med kunsttryk så bør du starte med at kigge på den væg og det rum du vil dekorere.

Alt efter hvilket rum det er du skal indrette så kan det være en ide af se på farvernes betydning. Hvis du fylder dit soveværelse med en masse energiske farver så kan det betyde at du har svært ved at falde i søvn, hvorimod farver der giver ro i sindet kan gøre det nemmer at falde i søvn.

Dekorer små vægge

På små vægge er det en god ide at vælge små billeder. De store billeder kan virke voldsomme. Du kan sagtens vælge billeder og plakater i størrelsen A5 og A4. Og med en plakatvæg hvor du sammensætter flere billeder så kan du sagtens lege med farverne og kombinerer flere farvenuancer på den samme væg. Når du vælger A5 og A4 størrelse, minder det ofte om en god traditionel billede væg med fotografi størrelser, fra vores bedsteforældres hjem. Dog skiller din billede væg sig ud på grund af motiverne.

 

Dekorer store vægge

Har du der i mod en stor væg i stuen, køkkenet, entren eller soveværelset så giver det helt andre muligheder. Her vil de små billeder forsvinde hvis du kun har str A5 og A4. På en stor væg kan du udfolde dig og have plakater i størrelse 50 x 70 cm eller måske endda 70 x 100 cm – 100 x 140 cm. Hvis du kun har 1 plakat oppe på en stor væg så kan det få udtryk som en galleri udstilling. Derfor anbefaler vi at du måske har en til 2 store plakater der så kan blive suppleret af flere mindre plakater. Det kan være at du kan skabe det perfekte look med 3 fede billeder i sort/hvid eller måske en plakat serie med naturbilleder, blå billeder eller kaffeplakater.

Plakater, fotografier litografier, malerier eller natur billeder kan gøres mere i øjnfaldende, hvis du vælger en dekorativ ramme i egetræ eller blank sort eller mat sort.

Alle vores plakater er delt op i kategorier der gør det nemmer for dig at finde frem til lige det plakatsæt der passer ind hjemme hos dig.

Hvilken størrelser skal du vælge til dine billeder på væggen.

Størrelse på billeder til væggen er et vidt begreb. Størst er ikke altid bedst lige som, mindst ikke altid giver den bedste billedvæg. Det værste der kan ske er at du forelsker dig i et fedt billede der slet ikke passer i billedstørrelsen til den væg du har planlagt. For at hjælpe dig mest muligt så gør vi alt hvad vi kan for kun at sælge plakater der kan udgives i alle størrelser. Det er lige fra de små billeder i A5 der er ca. 15 x 21 cm, de mellemstore A4 / 30 x 40 cm, til de store plakater i A3 / 50 x 70 cm og kæmpe plakater i 70 x 100 cm.

Hvis du går efter plakater med indbygget ramme også kaldet passepartout så starter vores plakatstørrelse ved A3 størrelse. Dog er det ofte at folk vælger A4 plakater og opefter når de vil have passepartout. Men mulighederne er mange og du kan kombinerer det lige så meget du vil så længe du kan holde dig inden for de plakat størrelser vi printer og du kan købe rammer i størrelser der passer til.

Billedvæg VS flotte billeder på din væg

Hvis du lige som os bare knus elsker billeder så kan det være at den oplagte løsning vil være en stor lækker billedvæg. Det er nemlig sådan at mange går rundt og tænker i billeder på væggen frem for en billedvæg. Hvis du vender tankerne og tænker stort så kan du faktisk ende med at skabe dit helt eget kunstværk på væggen i stuen, i køkkenet eller i soveværelset.

Tema

Hvilke tema skal du arbejde med. Det afhænger jo i den grad af hvilke rum du vil lave din billedvæg men hvis vi tager udgangspunkt i en stue. Så kunne du enten finde et tema der er farvebetinget eller sort hvid. Og når vi snakker farverne så vil jeg kun holde mig til 80% af det jeg har bestem for hele temaet da der godt må være noget ind i mellem der skiller sig ud. Det kunne være en sort hvid plakater der fylder 80 % og så kunne du finde den flotteste solnedgang og kombinere som farven der skiller sig ud. Hvis det er en farvet væg så kunne det være grønne farver der fylder de 80 % i form af planter og natur billeder hvor du måske lader en plakat med tomater fylde en plads og bryde det grønne.

Husk altid at gå 3-5 skridt baglens så befinder du dig i betragtningsafstanden og har nemmer ved at se helheden på din billede væg. Hvis du står for tæt på dine plakater så kan det være svært at se helheden men du vil kun kunne focuserer på detaljen og desværre kan de store billeder se uskarpe ud da du er alt for tæt på dem. Når du får billederne lidt på afstand så har du det fulde overblik og kan nemt se de enkelte billeder og plakat motiver.

Hvor kommer vores mange flotte billeder fra?

Design-plakat er stedet hvor vi udgiver egne fotografier og andre fotografers billeder. Vi har selv været ude med kameraet og tage mange tusind billeder, både i Danmark og rundt omkring i verden. De moderne fotoplakater og billeder der passer bedst i kategorien ”design-plakat” kan du se i butikken og dem har vi sat til salg i shoppen.

Men der findes mange amatørfotografer og professionelle fotografer der gerne vil sælge deres billeder som plakater. Det er disse fotografer som der også kan købes plakater fra. At starte en webshop med plakater og få den trykt og sendt til dig er en større opgave som mange ikke har lyst til at arbejde med. Derfor har vi på Design-plakat valgt at gøre det hårde arbejde for fotograferne der tager de flotte billeder. Det skal siges at det er kun en meget lille del af de billeder der bliver taget, som er egnede motiver til plakater. Nogle motiver kan slet ikke skaleres op til en kæmpe plakat.

Så ofte når du køber en design plakat så støtter du en amatørfotograf eller en professionel fotograf. Efter hvert salg er afsluttet så sender vi betaling til fotografen. Hvis du fortryder dit køb så får fotografen ikke noget for salget, da vi jo sender pengene retur til dig. Design-plakat garanterer dig at alle de billeder der er til salg i butikken er dansk design og moderne billeder.

Her hos Design plakat er vi vilde med New Nordic, den skandinaviske stil. Derfor vil du finde naturbilleder taget i vores skønne natur, her i Danmark og i resten af norden. Du vil finde motiver og billeder med minimalistiske motiver i rolige og afdæmpede farver. Farver der er i såvel mørke som lyse nuancer for at skabe kontraster. Dette mix er med til at skabe interessant boligindretning.

New Nordic og Dansk Design

Siden 2008 har New Nordic Design været på alles læber, både i Danmark, Grønland, Sverige, Norge, Finland og Island. Ja faktisk har der i fjerne dele af verden været snakket om den New Nordic og Dansk Design. Faktisk så indrettes boliger over alt i verden efter trenden Nordisk stil.

Når folk indretter efter New Nordic stilen så handler det ofte om at farverne nedtones. Der bruges mange hvide, lys grå, lys beige, lys gul, lys blå farver. De stærke farverige plakater er helt udelukket. Her handler det om hvide og sorte plakater. Der er stort focus på simplicitet og ved brug af minimalistiske elementer, som natur materialer og enkelthed.

Træ er ofte brugt inden for trenden New Nordic. Træ giver et råt og naturligt element ind i hjemmet og henleder tankerne på den rå natur i de nordiske lande. Træ har yder mere en evne til at bringe ro ind i hjemmet på grund af sine brunlige farver. Når vi snakker ro, træ, afdæmpede farver så omfavner vi straks hjemmet med hygge der også er en meget essentiel del af New Nordic. Og hygge er noget af det største inden for nordisk indretning. Her i norden kender vi alt til den barske oktober storm, det omskiftelige vejr og behovet for at kunne putte os og hygge i vores huler, mens vejret bulder og brager uden for. De nordiske årstider der går fra den kolde mørke vinter til den stegende hede om sommeren og fra det barske efterår det blide og opløftende forår.

Det er i alt sin enkelthed det som nordisk stil står for, hygge, hygge og mere hygge i minimalistiske omgivelser. Her er plads til ro og fordybelse i familiens selskab uanset vind eller vejr.

Billedvæg / billedpar / plakatsæt

Når du handler i denne – Dansk Design Plakat butik så har du ikke kun en shop at handle i men du får også den vejledning som du vil få i en fysisk butik. Vi har nemlig lavet et hav af forskellige billedvæg skabeloner til dig så du kan se hvordan det kan se ud på din væg.

Uanset om det er en billedvæg på badeværelset eller en plakatvæg i stuen eller en collage i køkkenet som du er ude efter ja så har vi det hele til dig. Måske er det et par store flotte billeder til soveværelsets væg som du er på udkig efter, så kan du finde masser af inspiration i vores område fyldt med billedvægge.

På inspirations siden kan du både se eksempler men du kan også komme direkte over til de plakaterne der er vist på vores plakatvæg eller plakat collager. Og du kan se på siden hvilke størrelser der er vist på billedet.

Men husk du behøver ikke kun at have nyt for at det kan se godt ud. Hvis du i forvejen har nogle billeder du er glad for så kan du jo sammensætte flere forskellige billeder og størrelser der passer sammen med dine billeder, til en hel billedvæg. Vi går ind for genbrug og vi er vilde med at kombinerer nyt og gammelt med hinanden.

Dette kalder vi online service der højner kvaliteten for dig

Hvilke billeder og plakater finder du hos os.

Ja udvalget spænder vidt og plakat motiver kan sagtens findes i flere kategorier. Men som udgangspunkt så har vi plakater der er delt op i følgende hoved kategorier.

 • Alle plakater
 • Sort/hvid plakat

Når vi snakker New Nordic indretning så er sort/hvid plakat et must. Det er disse elegante plakater der er med til at forme vores minimalistiske hjem. Men samtidig så giver de sorte og hvide farver også plads til at mange flere plakater kan kombineres med hinanden. De sorte og hvide plakater har et klassisk look over sig og de passer perfekt ind uanset om det er i stuen, i køkkenet, i soveværelset eller som velkomst i entreen.

 • Farverige plakater
 • – Blå plakater
 • – Brun plakat
 • – Grøn plakat
 • – Rød plakat
 • – Gul plakat
 • Vintage plakater
 • Naturplakat

Naturplakat er en af de kategorier hvor vi har rigtig mange billede motiver til dig. Skandinavien byder jo på en smuk natur med sine skiftende årstider og vi der bor her i norden bliver aldrig trætte af at se på naturbilleder. Hvis du kombinerer sort/hvid billeder med naturplakater så træder farverne fra naturbillederne endnu mere frem på din plakat væg.

 • Byplakater

Byplakater er populære som aldrig før. Der findes en god håndfuld af grafikere der laver sjove plakater af byer. Nogle grafikere laver hele kunstværker ud af by plakaterne. Her hos os så er det fotografier taget i byer rundt omkring i verden. det kan være by motiver der viser den rå sandhed eller de smukke bygninger. Med byplakater kan du se et glimt af verden uden at flytte dig ud af din egen by.

 • Køkkenplakat
 • Gastronomi
 • Plakatkunst
 • Fotokunst

Fotokunst dækker over mange typer billeder. Men vores fotokunstplakater dækker over motiver der er taget med et kamera og viser det abstrakte billede set gennem en fotolinse. Nogle gange kommer der de mest utrolige og spektakulære billeder og motiver fra naturen. Vi kalder det fotokunst, det behøver ikke være så kompliceret. Vi syntes bare at du også skal have lov til at opleve det smukke motiv som vi ser det. Hvis du er i tvivl om hvad fotokunst er, så kan man sige at hvis du er i tvivl om hvad det er når du kigger på det første gang så kan det komme i kategorien fotokunst. Det er ofte et billede du aldrig bliver træt af at se på.

 • Grafisk plakat
 • Botaniske plakater
 • Blomster plakat
 • Fiske plakater
 • Plakat med dyr
 • Plakat med planter
 • Plakat med vand

Inspiration til billeder på væggen.

Eksempler på indretning med plakater på en lille billede væg.

Billedvæg skabelon til en lille væg. Her under kan du se plakat skabeloner der kan holdes inden for 125 x 50 cm. Det er ofte et ret godt udgangspunkt når du vil lave en plakat serie eller en billedvæg med små billeder, på din væg i stuen eller et lille værelse. Dette kan også gøres ret nemt når du vil købe plakater online. En plakat væg behøver ikke at være dyr. Du kan næsten altid finde en plakatshop hvor du kan købe en billig plakat og så er du i gang med at byg din egen billedvæg. Og husk at en lille billede væg med små plakater kan altid udbygges til at blive en stor billedvæg.

Lille Billede væg 71 x 21 cm

Lille billede væg. Her skal du bruge 71 cm i bredden og 21 cm i højden. Dette er en simpel opsætning af billeder der ofte bruges i minimalistiske boligindretninger. Her kunne du vælge New Nordic Home stilen. New Nordic Style er det nye sort inden for boligindretning. Plakaterne er vist med 7 cm mellemrum.  

Lille billede væg. Denne plakatvæg kan du sætte op hvis du har 60 x 42 cm til rådighed. Det kan være i køkkenet, i badeværelset, i entren eller på dit kontor. Der er 7 cm imellem plakaterne i højden og de vandrette plakater ligger kant mod kant.

Lille billede væg der måler 104 x 30 cm Denne plakat væg vil være utrolig flot hvis du holder den i sort/hvid plakater på de liggende plakater og en farverig plakat på den lille stående plakat. Plakaterne er vist med 7 til 10 cm mellemrum. 

Billede væg 103 x 21 cm

Lille billede væg med 5 små plakater. Denne simple plakat væg kan du sætte op hvis du har 103 x 21 cm til rådighed. Det er oplagt at lave denne plakat collage på en lang væg evt i børneværelset. Der er 7 cm imellem plakaterne.

Billedvæg til skråvæg : trappe 94 x 77 cm

Lille billede væg til trappen eller en skråvæg. Her skal du bruge 94 cm i bredden og 77 cm i højden. Denne plakat collage er et mix af små vandrette plakater og små lodrette plakater. Uanset om du vil bygge denne plakat væg op af trappen og rundt i hjørnet så kan den gentages lige så mange gange som du ønsker det. Plakaterne er vist med 7 til 10 cm mellemrum, men når det er på en skråvæg så vil det se godt ud hvis mellemrummet faktisk skifter og ikke er helt det samme.

Billede væg 60 x 42 cm

Lille billede væg. Denne plakatvæg kan du sætte op hvis du har 60 x 42 cm til rådighed. Det kan være i køkkenet, i badeværelset, i entren eller på dit kontor. Der er 7 cm imellem plakaterne i højden og de vandrette plakater ligger kant mod kant.

Eksempler på indretning med plakater på en stor billede væg.

Billedvæg 201 x 90 cm

Stor billede væg. Her skal du bruge 201 cm i bredden og 97 cm i højden. Denne billede væg er oplagt i et rum hvor du har god plads. Det kan være i et mødelokale, i spisestuen, i entrèn, måske i stuen eller i soveværelset. Plakaterne er vist med 7 cm mellemrum.  

Scroll to Top